Menu – zobacz

Menu w restauracji Bulaj

Menu komponowane jest z sezonowych i lokalnych produktów według autorskich przepisów w oparciu o ideę Slow Food.
Nasze dania przygotowane są z starannie wyselekcjonowanych produktów o najwyższej jakości i każdego dnia posiadamy w swojej ofercie specjały spoza karty.

Zapraszamy Państwa do skosztowania naszych dań!

Menu

Żur na własnym zakwasie 24 zł

Tradycyjny żur na domowym zakwasie serwowany z białą i wędzoną kiełbasą oraz z jajkiem i śmietaną

Zupa rybna 29 zł

Aromatyczna zupa rybna na wywarze z ryb bałtyckich z małżą sercówką i algami morskimi

 

Zupa sezonowa 24 - 32 zł

Zapytaj obsługę̨ o zupę dnia (od 24 zł-32zł)

Śledź 29 zł

Śledź marynowany w korzeniach, podany na sałatce ziemniaczanej z ogórkiem małosolnym i botwiną

  

Pasztet 28 zł

Domowy pasztet podany z marynatami oraz sosem chutney

Burrata 34 zł

Bukiet zielonych sałat z domowym sosem vinegret podany z burratą

Hummus 29 zł

Klasyczny hummus podany z chlebkiem arabskim

Tatar wołowy 39 zł

Siekany tatar wołowy, podany z krewetką oraz majonezem wasabi

 

Makrela 34 zł

 Marynowana maklera podana z marynowanymi warzywami

Satay z przegrzebki 49 zł

Podany z kremowym kalafiorem z malibu oraz musem mango-papryka

Pierogi dnia

Zapytaj obsługę̨ o pierogi dnia (od 28 zł-49 zł)

Mule 48 zł

0,5 kg muli podane klasycznie z czosnkiem, cebulą oraz natką pietruszki

Czarna soczewica 37 zł

Czarna soczewica podana nowalijkami

Policzki wieprzowe 58 zł

Policzki wieprzowe z sosem dijon podane z pieczonym młodym ziemniakiem i młodą kapustą

Kotleciki cielęce 64 zł

 Kotleciki cielęce podane z młodą marchewką na puree z zielonego groszku

Kaczka 62 zł

Pół kaczki pieczonej na jabłkach, podane z burakami z agrestem domowymi kopytkami i sosem figowym

Stek z wołowiny dojrzewającej

Zapytaj obsługę o dostępne dziś steki i ich cenę (od 72 zł – 199zł)

Sandacz 64 zł

Filet z sandacza  podany na tarcie warzywnej z sosem wiosennym  

Morszczuk kapski 62 zł

Confitowany filet z morszczuka podany na puree ziemniaczanym z nowalijkami

 

Łupacz 64 zł

Filet z łupacza pieczony w liściu kapusty podany z dzikim ryżem i sosem szczawiowym  

 

Owoce morza 88 zł

Krewetki, kałamarnica oraz mule z koprem włoskim i ouzo

Ryba dnia

Zapytaj obsługę̨ o rybę z dzisiejszego połowu i jej cenę (od 62 zł-399 zł)

Danie dziecięce 29 zł

„Mięsne” pieczeń w kremowym sosie z domowymi kopytkami i marchewką z groszkiem

lub

„Rybne” filet z dorsza saute z domowymi kopytkami i marchewką z groszkiem

Tort Bezowy 22 zł

Tort bezowy z nadzieniem irish cream i musem truskawkowym

 

Suflet czekoladowy 28 zł

Suflet czekoladowy z musem truskawkowym

 

Deser dnia

Zapytaj obsługę̨ o deser dnia i jego cenę ( od 22 zł- 29 zł)

Menu – zobacz
instagram logo