Menu w restauracji Bulaj
Menu komponowane jest z sezonowych i lokalnych produktów według autorskich przepisów w oparciu o ideę Slow Food.
Nasze dania przygotowane są z starannie wyselekcjonowanych produktów o najwyższej jakości i każdego dnia posiadamy w swojej ofercie specjały spoza karty.
Zapraszamy Państwa do skosztowania naszych dań!
MENU
MENU
Żur na własnym zakwasie 34 zł
Tradycyjny żur na domowym zakwasie serwowany z białą i wędzoną kiełbasą oraz z jajkiem i śmietaną
Zupa rybna 39 zł
Aromatyczna zupa rybna na wywarze z ryb bałtyckich z mulami, algami morskimi i mlekiem kokosowym
Zupa sezonowa 34 – 48 zł
Zapytaj obsługę
Śledź 39 zł
Marynowany śledź w przyprawach korzennych, podawany z sałatką ziemniaczaną z burakiem i kiszonym ogórkiem
Pasztet 37 zł
Domowy pasztet podawany z sosem cumberland z jagody kamczackiej, piklami i marynowanym rabarbarem
Tatar 54 zł
Siekana wołowina podawana z musem z foie grass, marynowaną czerwoną cebulką i musem owocowym
Hummus 36 zł (Vege)
Tradycyjny hummus podawany z marynowanymi warzywami w occie ryżowym oraz chlebkiem arabskim
Burrata 49 zł
Podawana z krewetką, kolorowymi pomidorkami i oliwą szczypiorkową
Sałatka VEGE 38 zł
Bukiet zielonych sałat podawany z pomidorkami cherry, świeżym ogórkiem, nowalijkami, czarną soczewicą, doprawiony oliwą z oliwek i balsamico
Sałatka z kozim serkiem 44 zł
Bukiet zielonych sałat, pomidor, ogórek, kompresowana gruszka, świeże owoce sezonowe, kremowy kozi serek, orzech włoski, vinegret
Kawior z jesiotra Antonius *****
Zapiekanka ziemniaczana, cebula, kwaśna śmietana, jajko
Siberian Oscietra
30g. – 316 zł / 50g. – 494 zł 30g. – 398 zł / 50g. 634 zł
Mule 48 zł
0,5 kg muli podane w Blancu z czosnkiem, cebulą oraz natką pietruszki
Czarna soczewica 39 zł (Vege)
Czarna soczewica podana z warzywami sezonowymi
Barwena 42 zł
Smażona w całości podana z dipem majonezowym
Królik 84 zł
Duszony w winie, podany z puree z marchewką, puree z zielonym groszkiem oraz sosem coulis
Kaczka 81 zł
Podana z kopytkami, buraczkami z rabarbarem i sosem żurawinowym
Policzki wieprzowe 76 zł
Podane z kapustą w panierce, puree paprykowym oraz sosem musztardowym
Stek z polędwicy wołowej 160 zł
Podany z warzywami sezonowymi, pieczonymi ziemniakami i sosem truflowym
Dorsz 74 zł
Podany z czarnym ryżem, kalarepą, szpinakiem i sosem pomidorowym
Halibut 74 zł
Podany z purée szczypiorkowo – cytrynowym, fasolką szparagową z pomidorkami cherry
Sandacz 82 zł
Filet z sandacza podany z risotto grzybowym
Risotto z owocami morza 89 zł
Klasyczne risotto z krewetkami, macką kałamarnicy i mulami
Ostrygi
Zapytaj obsługę o dostępne ostrygi
Pierogi 38 – 49 zł
Zapytaj obsługę
Tort Bezowy 28 zł
Tort bezowy z nadzieniem irish cream i musem truskawkowym
Suflet czekoladowy 36 zł
Suflet czekoladowy z musem truskawkowym
Deser sezonowy
Zapytaj obsługę̨ o deser dnia i jego cenę (22 zł- 36zł)
Do stołów sześcioosobowych i większych doliczany jest serwis kelnerski w wysokości
10 % wartości rachunku.
Wszystkie dania są przygotowywane na bazie produktów mogących zawierać alergeny wraz z ich pochodnymi: gluten zawarty w ziarnach i mące zbóż, jaja, ryby, skorupiaki lub mięczaki, soje lub sezam, mleko wraz z laktozą, orzechy ziemne lub orzechy z drzew orzechowych, seler, gorczycę, dwutlenek siarki lub siarczany. W przypadku wątpliwości dotyczących zawartości alergenów w naszych daniach proszę zapytać obsługę. W trosce o zapewnienie jak najwyższej jakości serwowanych potraw, kompozycje dań mogą ulec zmianie. Czas oczekiwania na dania drugie min. 30 minut. Gramatura mięsa w przekąskach wynosi min. 80g, w daniach głównych min. 150g.Gramatura ryb w przekąskach wynosi min. 75g, w daniach głównych min 150g. Pojemność zupy 300 ml.
17.07.2024
Do stołów sześcioosobowych i większych doliczany jest serwis kelnerski w wysokości
10 % wartości rachunku.
Wszystkie dania są przygotowywane na bazie produktów mogących zawierać alergeny wraz z ich pochodnymi: gluten zawarty w ziarnach i mące zbóż, jaja, ryby, skorupiaki lub mięczaki, soje lub sezam, mleko wraz z laktozą, orzechy ziemne lub orzechy z drzew orzechowych, seler, gorczycę, dwutlenek siarki lub siarczany. W przypadku wątpliwości dotyczących zawartości alergenów w naszych daniach proszę zapytać obsługę. W trosce o zapewnienie jak najwyższej jakości serwowanych potraw, kompozycje dań mogą ulec zmianie. Czas oczekiwania na dania drugie min. 30 minut. Gramatura mięsa w przekąskach wynosi min. 80g, w daniach głównych min. 150g.Gramatura ryb w przekąskach wynosi min. 75g, w daniach głównych min 150g. Pojemność zupy 300 ml.
17.07.2024