Menu – zobacz
Wśród wielu dostępnych online, Vavada kasyno wyróżnia się nie tylko bogatą ofertą gier, ale także atrakcyjnymi promocjami. Kasyno Vavada oferuje szeroką gamę gier od najbardziej cenionych dostawców, a także szereg promocji, które umilą grę. Dbamy o bezpieczeństwo i komfort naszych graczy, dlatego możesz cieszyć się grą bez obaw o swoje dane. Urozmaić swoje doświadczenia kulinarne z Bulaj, wykorzystując kod rabatowy Maczfit od Dziennika. Odkryj wygodę dostawy smacznych i zdrowych posiłków, idealnych dla każdego smakosza. Odkryj świat rozrywki w kasynie online przeglądając menu Bulaj. Jęśli szukasz emocjonującej rozrywki i opinii na temat Spinbounty, kliknij Spinbounty Opinie i przekonaj się, jakie wrażenia czekają na Ciebie.

MENU

Żur na własnym zakwasie 29 zł

Tradycyjny żur na domowym zakwasie serwowany z białą i wędzoną kiełbasą oraz z jajkiem i śmietaną

 

Zupa rybna 39 zł

Aromatyczna zupa rybna na wywarze z ryb bałtyckich z mulami, algami morskimi i mlekiem kokosowym

 

Zupa sezonowa 19 – 48 zł

Zapytaj obsługę

 

Śledź 34 zł

Marynowany śledź w przyprawach korzennych, na sałatce ziemniaczanej z ogórkiem małosolnym, botwiną i śmietaną

 

Pasztet 30 zł

Domowy pasztet podawany z sosem cumberland z jagody kamczackiej, piklami i marynowanym rabarbarem

 

Tatar 54 zł

Siekana wołowina podawana z krokietem rybnym, marynowanymi szparagami, botwiną i majonezem domowym

 

Hummus 36 zł (Vege)

Hummus klasyczny podany z marynowanymi warzywami

 

Sałatka VEGE 38 zł

Bukiet zielonych sałat podawany z pomidorkami cherry, warzywami, czarną soczewicą, owocami sezonowymi doprawiony oliwą z oliwek i balsamico

 

Sałatka z serami 39 zł

Zielona sałata z kozim serem, serem talegio, bryndzą, dresing na bazie czarnego bzu

 

Kawior z jesiotra syberyjskiego Antonius *****

Placek ziemniaczany, cebula, kwaśna śmietana, jajko

25g. – 290 zł

 

Ostryga Supreme (Irlandia) 21 zł Mule 48 zł

0,5 kg muli w sosie na bazie piwa Blanc 1664, z czosnkiem, cebulą oraz natką pietruszki

 

Czarna soczewica 44 zł (Vege)

Czarna soczewica podana z warzywami sezonowymi

 

Pierogi 38 – 49 zł

Zapytaj obsługę

 

Królik 82 zł

Skok z królika podany na puree ziemniaczanym z groszkiem, marchewką i brokułem oraz sos tymiankowy

 

Kaczka 82 zł

Podana z kopytkami, buraczkami z rabarbarem i sosem żurawinowym

 

Poliki wieprzowe 76 zł

Poliki wieprzowe w sosie musztardowo miodowym podany na pieczonych ziemniakach z warzywami korzeniowymi, boczniakiem i cukinią

 

Stek z polędwicy wołowej lub Antrykot 142 zł

Podany z warzywami sezonowymi, pieczonymi ziemniakami i sosem truflowym

 

Pieczeń cielęca 86 zł

Podana na puree ziemniaczanym z młodą kapustą i koperkiem

 

Cielęce ozorki 89 zł

Podane z puree botwinkowym, warzywami sezonowymi oraz sosem cebulowym na piwie

 

Łosoś Bałtycki 129 zł

Pieczony filet z łososia podany z polentą, szparagami, mulami i sosem homarowym

 

Rybna Parmigiana 86 zł

Zapiekane dwa rodzaje ryb z bakłażanem, pomidorami, serem oraz mixem sałat

 

Halibut 82 zł

Pieczony filet z halibuta podany z kaszą bulgur, zielonymi warzywami i pomidorkami konfitowanymi

 

Sandacz 84 zł

Smażony filet z sandacza podany z kopytkami, nowalijkami i sosem wiosennym

 

Risotto z owocami morza 99 zł

Klasyczne risotto z krewetkami, macką kałamarnicy, mulami i langustynką

 

Tort Bezowy 28 zł

Tort bezowy z nadzieniem irish cream i musem truskawkowym

 

Suflet czekoladowy 36 zł

Suflet czekoladowy z musem truskawkowym

 

Deser sezonowy

Zapytaj obsługę̨ o deser dnia i jego cenę (22 zł- 29 zł)

 

Do stołów sześcioosobowych i większych doliczany jest serwis kelnerski w wysokości
10 % wartości rachunku.
Wszystkie dania są przygotowywane na bazie produktów mogących zawierać alergeny wraz z ich pochodnymi: gluten zawarty
w ziarnach i mące zbóż, jaja, ryby, skorupiaki lub mięczaki, soje lub sezam, mleko wraz z laktozą, orzechy ziemne lub orzechy z drzew orzechowych, seler, gorczycę, dwutlenek siarki lub siarczany. W przypadku wątpliwości dotyczących zawartości alergenów w naszych daniach proszę zapytać obsługę. W trosce o zapewnienie jak najwyższej jakości serwowanych potraw, kompozycje dań mogą ulec zmianie. Czas oczekiwania na dania drugie min. 30 minut. Gramatura mięsa w przekąskach wynosi min. 80g, w daniach głównych min. 150g.Gramatura ryb w przekąskach wynosi min. 75g, w daniach głównych min 150g. Pojemność zupy 300 ml.

10.04.2025

Menu – zobacz
instagram logo