Menu – zobacz
Wśród wielu dostępnych online, Vavada kasyno wyróżnia się nie tylko bogatą ofertą gier, ale także atrakcyjnymi promocjami. Kasyno Vavada oferuje szeroką gamę gier od najbardziej cenionych dostawców, a także szereg promocji, które umilą grę. Dbamy o bezpieczeństwo i komfort naszych graczy, dlatego możesz cieszyć się grą bez obaw o swoje dane. Urozmaić swoje doświadczenia kulinarne z Bulaj, wykorzystując kod rabatowy Maczfit od Dziennika. Odkryj wygodę dostawy smacznych i zdrowych posiłków, idealnych dla każdego smakosza. Odkryj świat rozrywki w kasynie online przeglądając menu Bulaj. Jęśli szukasz emocjonującej rozrywki i opinii na temat Spinbounty, kliknij Spinbounty Opinie i przekonaj się, jakie wrażenia czekają na Ciebie.

Menu w restauracji Bulaj

Menu komponowane jest z sezonowych i lokalnych produktów według autorskich przepisów w oparciu o ideę Slow Food.
Nasze dania przygotowane są z starannie wyselekcjonowanych produktów o najwyższej jakości i każdego dnia posiadamy w swojej ofercie specjały spoza karty.

MENU

Żur na własnym zakwasie 29 zł

Tradycyjny żur na domowym zakwasie serwowany z białą i wędzoną kiełbasą oraz z jajkiem i śmietaną

Zupa rybna 39 zł

Aromatyczna zupa rybna na wywarze z ryb bałtyckich z mulami, algami morskimi i mlekiem kokosowym

Zupa sezonowa 19 – 48 zł

Zapytaj obsługę

Śledź 34 zł

Marynowany śledź w przyprawach korzennych, podawany z dynią, burakiem, ziemniakiem oraz śmietaną z porem

Pasztet 30 zł

Domowy pasztet podawany z sosem cumberland z jagody kamczackiej, piklami i marynowanym rabarbarem

Tatar 54 zł

Siekana wołowina podawana z gruszką w koniaku, galaretką z guinessa i płynnym szpikiem kostnym z pieczarką

Hummus 36 zł (Vege)

Hummus klasyczny oraz hummus dyniowy podany z marynowanymi warzywami

Sałatka VEGE 38 zł

Bukiet zielonych sałat podawany z pomidorkami cherry, świeżym ogórkiem, czarną soczewicą, doprawiony oliwą z oliwek i balsamico

Sałatka z serami 39 zł

Zielona sałata z pieczonymi warzywami zimowymi, kozim serem, serem talegio, bryndzą, kompresowaną gruszką, orzechami włoskimi i dresingiem miodowo - cytrusowym

Mule 48 zł

0,5 kg muli podane w Blancu z czosnkiem, cebulą oraz natką pietruszki

Czarna soczewica 44 zł (Vege)

Czarna soczewica podana z warzywami sezonowymi

Pierogi 38 – 49 zł

Zapytaj obsługę

 

Królik 79 zł

Roladki z królika z kasztanami podane z puree ziemniaczanym, dynią, jarmużem i warzywami korzeniowymi oraz sosem tymiankowy

Kaczka 79 zł

Podana z kopytkami, buraczkami z rabarbarem i sosem żurawinowym

Schab z kością 68 zł

Schab z kością z panco grzybowym podany z puree ziemniaczano - selerowym, kapustą z grochem i sosem musztardowym

Stek z polędwicy wołowej 142 zł

Podany z warzywami sezonowymi, pieczonymi ziemniakami i sosem truflowym

Zrazy z jelenia 74 zł

Zrazy z jelenia podane z sosem żubrówkowym, burakami i tartą z kaszy gryczanej i twarogu

Morszczuk 69 zł

Morszczuk smażony w cieście piwnym z sepią podany z puree kalafiorowym z krewetką i marynowanymi warzywami

Halibut 74 zł

Pieczony filet z halibuta podany z dzikim ryżem, brukselką i musem z pieczonego buraka

Sandacz 77 zł

Filet z sandacza podany z risotto grzybowym

Risotto z owocami morza 89 zł

Klasyczne risotto z krewetkami, macką kałamarnicy i mulami

Tort Bezowy 28 zł

Tort bezowy z nadzieniem irish cream i musem truskawkowym

Suflet czekoladowy 36 zł

Suflet czekoladowy z musem truskawkowym

Deser sezonowy

Zapytaj obsługę̨ o deser dnia i jego cenę (22 zł- 29 zł)

Do stołów sześcioosobowych i większych doliczany jest serwis kelnerski w wysokości 

10 % wartości rachunku.

Wszystkie dania są przygotowywane na bazie produktów mogących zawierać alergeny wraz z ich pochodnymi: gluten zawarty w ziarnach i mące zbóż, jaja, ryby, skorupiaki lub mięczaki, soje lub sezam, mleko wraz z laktozą, orzechy ziemne lub orzechy z drzew orzechowych, seler, gorczycę, dwutlenek siarki lub siarczany. W przypadku wątpliwości dotyczących zawartości alergenów w naszych daniach proszę zapytać obsługę. W trosce o zapewnienie jak najwyższej jakości serwowanych potraw, kompozycje dań mogą ulec zmianie. Czas oczekiwania na dania drugie min. 30 minut. Gramatura mięsa w przekąskach wynosi min. 80g, w daniach głównych min. 150g.Gramatura ryb w przekąskach wynosi min. 75g, w daniach głównych min 150g. Pojemność zupy 300 ml.

02.11.2024

Menu – zobacz
instagram logo