MENU
Żur na własnym zakwasie 29 zł
Tradycyjny żur na domowym zakwasie serwowany z białą i wędzoną kiełbasą oraz z jajkiem i śmietaną
Zupa rybna 39 zł
Aromatyczna zupa rybna na wywarze z ryb bałtyckich z mulami, algami morskimi i mlekiem kokosowym
Zupa sezonowa 19 – 48 zł
Zapytaj obsługę
Śledź 34 zł
Marynowany śledź w przyprawach korzennych, na sałatce ziemniaczanej z ogórkiem małosolnym, botwiną i śmietaną
Pasztet 30 zł
Domowy pasztet podawany z sosem cumberland z jagody kamczackiej, piklami i marynowanym rabarbarem
Tatar 54 zł
Siekana wołowina podawana z krokietem rybnym, marynowanymi szparagami, botwiną i majonezem domowym
Hummus 36 zł (Vege)
Hummus klasyczny podany z marynowanymi warzywami
Sałatka VEGE 38 zł
Bukiet zielonych sałat podawany z pomidorkami cherry, warzywami, czarną soczewicą, owocami sezonowymi doprawiony oliwą z oliwek i balsamico
Sałatka z serami 39 zł
Zielona sałata z kozim serem, serem talegio, bryndzą, dresing na bazie czarnego bzu
Kawior z jesiotra syberyjskiego Antonius *****
Placek ziemniaczany, cebula, kwaśna śmietana, jajko
25g. – 290 zł
Ostryga Supreme (Irlandia) 21 zł Mule 48 zł
0,5 kg muli w sosie na bazie piwa Blanc 1664, z czosnkiem, cebulą oraz natką pietruszki
Czarna soczewica 44 zł (Vege)
Czarna soczewica podana z warzywami sezonowymi
Pierogi 38 – 49 zł
Zapytaj obsługę
Królik 82 zł
Skok z królika podany na puree ziemniaczanym z groszkiem, marchewką i brokułem oraz sos tymiankowy
Kaczka 82 zł
Podana z kopytkami, buraczkami z rabarbarem i sosem żurawinowym
Poliki wieprzowe 76 zł
Poliki wieprzowe w sosie musztardowo miodowym podany na pieczonych ziemniakach z warzywami korzeniowymi, boczniakiem i cukinią
Stek z polędwicy wołowej lub Antrykot 142 zł
Podany z warzywami sezonowymi, pieczonymi ziemniakami i sosem truflowym
Pieczeń cielęca 86 zł
Podana na puree ziemniaczanym z młodą kapustą i koperkiem
Cielęce ozorki 89 zł
Podane z puree botwinkowym, warzywami sezonowymi oraz sosem cebulowym na piwie
Łosoś Bałtycki 129 zł
Pieczony filet z łososia podany z polentą, szparagami, mulami i sosem homarowym
Rybna Parmigiana 86 zł
Zapiekane dwa rodzaje ryb z bakłażanem, pomidorami, serem oraz mixem sałat
Halibut 82 zł
Pieczony filet z halibuta podany z kaszą bulgur, zielonymi warzywami i pomidorkami konfitowanymi
Sandacz 84 zł
Smażony filet z sandacza podany z kopytkami, nowalijkami i sosem wiosennym
Risotto z owocami morza 99 zł
Klasyczne risotto z krewetkami, macką kałamarnicy, mulami i langustynką
Tort Bezowy 28 zł
Tort bezowy z nadzieniem irish cream i musem truskawkowym
Suflet czekoladowy 36 zł
Suflet czekoladowy z musem truskawkowym
Deser sezonowy
Zapytaj obsługę̨ o deser dnia i jego cenę (22 zł- 29 zł)
Do stołów sześcioosobowych i większych doliczany jest serwis kelnerski w wysokości
10 % wartości rachunku.
Wszystkie dania są przygotowywane na bazie produktów mogących zawierać alergeny wraz z ich pochodnymi: gluten zawarty
w ziarnach i mące zbóż, jaja, ryby, skorupiaki lub mięczaki, soje lub sezam, mleko wraz z laktozą, orzechy ziemne lub orzechy z drzew orzechowych, seler, gorczycę, dwutlenek siarki lub siarczany. W przypadku wątpliwości dotyczących zawartości alergenów w naszych daniach proszę zapytać obsługę. W trosce o zapewnienie jak najwyższej jakości serwowanych potraw, kompozycje dań mogą ulec zmianie. Czas oczekiwania na dania drugie min. 30 minut. Gramatura mięsa w przekąskach wynosi min. 80g, w daniach głównych min. 150g.Gramatura ryb w przekąskach wynosi min. 75g, w daniach głównych min 150g. Pojemność zupy 300 ml.
10.04.2025