Menu śniadaniowe
10:00 – 13:00
Szakszuka 29 zł
Tradycyjna szakszuka podana z 2 jajkami, sałatką i domowym pieczywem
Jajecznica z wątróbka z dorsza 29 zł
Jajecznica z 3 jaj od zielononóżki podana z pomidorkami w śmietanie i domowym pieczywem
Owsianka z jabłkami 28 zł
Owsianka na mleku z prażonym jabłkiem, rodzynkami i orzechami
Boczek pieczony 29 zł
Pieczony boczek podany z ogórkiem kiszonym, pastą jajeczną oraz domowym pieczywem
Kanapka z wędzonym łososiem 35 zł
Kanapka z pieczywa własnego wypieku z wędzonym łososiem i 2 jajkami pieczonymi z sosem holenderskim
Naleśniki 24 zł
2 naleśniki z twarogiem na słodko
MENU OBIADOWE
Żur na własnym zakwasie 29 zł
Tradycyjny żur na domowym zakwasie serwowany z białą i wędzoną kiełbasą oraz z jajkiem i śmietaną
Zupa rybna 39 zł
Aromatyczna zupa rybna na wywarze z ryb bałtyckich z mulami, algami morskimi i mlekiem kokosowym
Zupa sezonowa 19 – 48 zł
Zapytaj obsługę
Śledź 34 zł
Marynowany śledź w przyprawach korzennych, na sałatce z dynią, burakiem, ziemniakiem oraz śmietaną z porem
Pasztet 30 zł
Domowy pasztet podawany z sosem cumberland z jagody kamczackiej, piklami i marynowanym rabarbarem
Tatar 54 zł
Siekana wołowina podawana z gruszka w koniaku, galaretką z Guinnessa i płynnym szpikiem kostnym z pieczarką
Hummus 36 zł (Vege)
Hummus klasyczny podany z marynowanymi warzywami
Sałatka VEGE 38 zł
Bukiet zielonych sałat podawany z pomidorkami cherry, świeżym ogórkiem, czarną soczewicą, doprawiony oliwą z oliwek i balsamico
Sałatka z serami 39 zł
Zielona sałata z pieczonymi warzywami zimowymi, koziem serem, serem talegio, bryndzą, kompresowana gruszka, orzechy włoskie i dresing miodowo cytrusowy
Kawior z jesiotra syberyjskiego Antonius *****
Brioszka, cebula, kwaśna śmietana, jajko
25g. – 290 zł
Ostryga Supreme (Irlandia) 21 zł
Mule 48 zł
0,5 kg muli w sosie na bazie piwa Blanc 1664, z czosnkiem, cebulą oraz natką pietruszki
Czarna soczewica 44 zł (Vege)
Czarna soczewica podana z warzywami sezonowymi
Pierogi 38 – 49 zł
Zapytaj obsługę
Królik 82 zł
Skok z królika podany na puree ziemniaczanym z groszkiem, marchewką i brokułem oraz sos tymiankowy
Kaczka 82 zł
Podana z kopytkami, buraczkami i sosem żurawinowym
Poliki wieprzowe 76 zł
Poliki wieprzowe w sosie musztardowo miodowym podany na pieczonych ziemniakach z warzywami korzeniowymi, boczniakiem i jarmużem
Stek z polędwicy wołowej lub Oko Antrykotu 142 zł
Podany z warzywami sezonowymi, pieczonymi ziemniakami i sosem truflowym
Pieczeń cielęca 86 zł
Podana na puree ziemniaczanym i karmelizowaną marchewką z groszkiem
Cielęce ozorki 89 zł
Podane z puree chrzanowym, dynią, brukselką, brokułem oraz sosem cebulowym na piwie
Rybna Parmigiana 86 zł
Zapiekane dwa rodzaje ryb z bakłażanem, pomidorami, serem oraz mixem sałat
Halibut 82 zł
Pieczony filet z halibuta podany z dzikim ryżem, brukselką i sezonowymi warzywami
Sandacz 84 zł
Smażony filet z sandacza podany z risotto grzybowym
Risotto z owocami morza 99 zł
Klasyczne risotto z krewetkami macką kałamarnicy i mulami
Tort Bezowy 28 zł
Tort bezowy z nadzieniem irish cream i musem truskawkowym
Suflet czekoladowy 36 zł
Suflet czekoladowy z musem truskawkowym
Deser sezonowy
Zapytaj obsługę̨ o deser dnia i jego cenę (22 zł- 29 zł)
Do stołów sześcioosobowych i większych doliczany jest serwis kelnerski w wysokości
10 % wartości rachunku.
Wszystkie dania są przygotowywane na bazie produktów mogących zawierać alergeny wraz z ich pochodnymi: gluten zawarty w ziarnach i mące zbóż, jaja, ryby, skorupiaki lub mięczaki, soje lub sezam, mleko wraz z laktozą, orzechy ziemne lub orzechy z drzew orzechowych, seler, gorczycę, dwutlenek siarki lub siarczany. W przypadku wątpliwości dotyczących zawartości alergenów w naszych daniach proszę zapytać obsługę. W trosce o zapewnienie jak najwyższej jakości serwowanych potraw, kompozycje dań mogą ulec zmianie. Czas oczekiwania na dania drugie min. 30 minut. Gramatura mięsa w przekąskach wynosi min. 80g, w daniach głównych min. 150g.Gramatura ryb w przekąskach wynosi min. 75g, w daniach głównych min 150g. Pojemność zupy 300 ml.
27.12.2024
ł)
Do stołów sześcioosobowych i większych doliczany jest serwis kelnerski w wysokości
10 % wartości rachunku.
Wszystkie dania są przygotowywane na bazie produktów mogących zawierać alergeny wraz z ich pochodnymi: gluten zawarty w ziarnach i mące zbóż, jaja, ryby, skorupiaki lub mięczaki, soje lub sezam, mleko wraz z laktozą, orzechy ziemne lub orzechy z drzew orzechowych, seler, gorczycę, dwutlenek siarki lub siarczany. W przypadku wątpliwości dotyczących zawartości alergenów w naszych daniach proszę zapytać obsługę. W trosce o zapewnienie jak najwyższej jakości serwowanych potraw, kompozycje dań mogą ulec zmianie. Czas oczekiwania na dania drugie min. 30 minut. Gramatura mięsa w przekąskach wynosi min. 80g, w daniach głównych min. 150g.Gramatura ryb w przekąskach wynosi min. 75g, w daniach głównych min 150g. Pojemność zupy 300 ml.
27.12.2024