Menu

Kody bonusowe joy casino (joy casino bonus code) - zwiększ swoje szanse na wygraną!

kody bonusowe joycasino - to specjalne kombinacje znaków, które gracze mogą wykorzystać, aby otrzymać dodatkowe bonusy i przywileje. Te kody mogą być udostępniane w ramach promocji i specjalnych ofert Joycasino lub być dostępne na zewnętrznych platformach i partnerskich stronach. Korzystanie z kodów bonusowych Joycasino to otwarcie dodatkowych możliwości dla ekscytującej gry i zwiększenie szans na wygraną. Ważne jest śledzenie aktualnych kodów i warunków ich wykorzystania, aby uzyskać maksymalne korzyści z ofert bonusowych joy casino.

Menu w restauracji Bulaj

Menu komponowane jest z sezonowych i lokalnych produktów według autorskich przepisów w oparciu o ideę Slow Food.
Nasze dania przygotowane są z starannie wyselekcjonowanych produktów o najwyższej jakości i każdego dnia posiadamy w swojej ofercie specjały spoza karty.

Zapraszamy Państwa do skosztowania naszych dań!

MENU

Zupy

Żur na własnym zakwasie 34 zł 

Tradycyjny żur na domowym zakwasie serwowany z białą i wędzoną kiełbasą oraz z jajkiem i śmietaną

Zupa rybna 39 zł

Aromatyczna zupa rybna na wywarze z ryb bałtyckich z mulami, algami morskimi i mlekiem kokosowym

Zupa sezonowa 34 – 48 zł

Zapytaj obsługę

Przystawki

Śledź 39 zł

Marynowany śledź w przyprawach korzennych, podawany z sałatką ziemniaczaną, jabłkiem, botwinką

i ogórkiem małosolnym

Pasztet 37 zł

Domowy pasztet podawany z sosem cumberland z jagody kamczackiej, piklami i marynowanym rabarbarem

Tatar 54 zł

Siekana wołowina podawana z wędzoną makrelą, marynowaną cebulką i ogórkiem piklowanym

Hummus 36 zł (Vege)

Tradycyjny hummus podawany z marynowanymi warzywami w occie ryżowym oraz chlebkiem arabskim

Burrata 49 zł

Podawana na szparagach z krewetką i sosem aioli

Sałatka VEGE 38 zł

Bukiet zielonych sałat podawany z pomidorkami cherry, świeżym ogórkiem, nowalijkami, czarną soczewicą, doprawiony oliwą z oliwek i balsamico

Sałatka z kozim serkiem 44 zł

Bukiet zielonych sałat, pomidor, ogórek, kompresowana gruszka, świeże owoce sezonowe, kozi serek, orzech włoski, vinegret

Kawior z jesiotra Antonius *****

Zapiekanka ziemniaczana, cebula, kwaśna śmietana, jajko

16g. – 212 zł / 50g. – 494 zł

Przystawki na ciepło

Krab i macka 89 zł

Smażony krab softshell i pieczona macka kałamarnicy

Mule 48 zł

0,5 kg muli podane klasycznie w winie z czosnkiem, cebulą oraz natką pietruszki

lub

w francuskim piwie Blanc

Czarna soczewica 39 zł (Vege)

Czarna soczewica podana z warzywami sezonowymi

Dania mięsne

Cielęcina 84 zł

Podana z botwinowo – ziemniaczanym purée, musem z marchewki, szparagami, sosem martini bianco

Kaczka 81 zł

Podana z gratin ziemniaczano – buraczaną, sosem rabarbarowym i żurawinowym

Policzki wieprzowe 76 zł

Podane na nowalijkach z ziemniakami

Stek z polędwicy wołowej 160 zł

Podany z warzywami sezonowymi, pieczonymi ziemniakami i sosem truflowym

Dania rybne

Dorsz 74 zł

Podany z sercówkami, fasolką, kalarepą, szpinakiem, koprem i natką

Halibut 74 zł

Podany z kapustą z mulami, purée szczypiorkowym

Sandacz 82 zł

Filet z sandacza podany z tartą szpinakową i sosem wiosennym

Pierogi 38 – 49 zł

Zapytaj obsługę

Danie dziecięce 39 zł

Mięsna pieczeń w kremowym sosie z domowymi kopytkami i marchewką z groszkiem

lub

Rybny filet z dorsza saute z domowymi kopytkami i marchewką z groszkiem

Tort Bezowy 28 zł

Tort bezowy z nadzieniem irish cream i musem truskawkowym

Suflet czekoladowy 36 zł

Suflet czekoladowy z musem truskawkowym

Deser sezonowy

Zapytaj obsługę̨ o deser dnia i jego cenę (22 zł- 29 zł)

Do stołów sześcioosobowych i większych doliczany jest serwis kelnerski w wysokości 10 % wartości rachunku.

Wszystkie dania są przygotowywane na bazie produktów mogących zawierać alergeny wraz z ich pochodnymi: gluten zawarty w ziarnach i mące zbóż, jaja, ryby, skorupiaki lub mięczaki, soje lub sezam, mleko wraz z laktozą, orzechy ziemne lub orzechy z drzew orzechowych, seler, gorczycę, dwutlenek siarki lub siarczany. W przypadku wątpliwości dotyczących zawartości alergenów w naszych daniach proszę zapytać obsługę. W trosce o zapewnienie jak najwyższej jakości serwowanych potraw, kompozycje dań mogą ulec zmianie. Czas oczekiwania na dania drugie min. 30 minut. Gramatura mięsa w przekąskach wynosi min. 80g, w daniach głównych min. 150g.Gramatura ryb w przekąskach wynosi min. 75g, w daniach głównych min 150g. Pojemność zupy 300 ml.

Menu

Zobacz

Menu - english

Zobacz

Karta win

Zobacz

Pozostałe alkohole

Zobacz

Wychodząc na przeciw Państwa wymaganiom przygotowujemy dania na specjalne zamówienie.

menu bulaj

menu bulaj

menu bulaj

instagram logo